Tuesday, April 25, 2006

India

Via het internet kwamen we in contact met Camille, een vriendelijke Nederlander die getrouwd bleek te zijn met Jansi, een lieve Indiase. Zij hadden op 26 december 2004 contact met hun Indiase familie die verslag uitbracht van een verwoestende TSUNAMI. Vele mensen vonden er de dood, gebouwen werden vernield en scholen werden ook financieel getroffen, want veel ouders konden het schoolgeld niet meer betalen omdat ze hun kapotte huizen moesten repareren. Overal werd geld ingezameld en zo ontstond de stichting VRIENDEN VAN CUDDALORE. (zie www.cuddalore.nl) Doelstelling is om de vooral economisch getroffen mensen in het havengebied van Cuddalore te steunen met geld en goederen op het gebied van huisvesting, werk en inkomen, gezondheidszorg en onderwijs. Camille en Jansi zullen in juli 2006, met hun kinderen, verhuizen naar Zuid-India, om er nog meer de handen uit de mouwen te kunnen steken. En wij zijn bij hen welkom om ook een handje toe te steken, want er is nog heel veel te doen!
Hier kijken we naar uit! Dit maakt onze reis niet zomaar een reis. Misschien kunnen we echt iets betekenen voor de mensen daar. We denken dat dit een unieke ervaring zal worden.

Wie de stichting VRIENDEN VAN CUDDALORE financieel wil steunen, mag steeds contact opnemen met ons of met de voorzitter Camille van Neer via info@cuddalore.nl.

Het adres waar wij zullen verblijven:

Mr. G. Suseela
IInd Cross, Aurouille Main Road
Bharati Nagar
Kottakuppam P.O
Vanur T.K
605101 Tamil Nadu
India

tel.: 0091-413-5536072

Eerste woordjes Tamil:

Hallo = Wannakam
Ja = Aam
Nee = lllei
A.U.B. = Daiwuseedu
Dank U = Nandri

2 comments:

Anonymous said...

hallo allemaal,
het is fijn om te zien dat jullie het zo goed stellen. Wel spijtig dat jullie een beetje ziek waren, maar gelukkig allemaal niet te erg. We blijven genieten van jullie verslagen en jullie foto's! We kunnen ons alles levendig voorstellen. Geniet nog veel en we zijn alvast verheugd op het volgende verhaal en de foto's.
Gilles, Elise, Jürgen en Hilde

Anonymous said...

Hallo Gretel en Sebastian,
Nu ik ook al een beetje kan lezen en schrijven kan ik met de hulp van mama jullie even enkele vragen stellen.
Hebben jullie al veel avonturen meegemaakt?
Hoe was het op de mooiste olifant van de hele wereld?
Is Sebastian er ook op geweest?
Ik vind de foto's zo mooi met jullie er allemaal op. Tot de volgende keer daag.
groeten Tuur